Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

MAANPEITERUUSU 'Mainaufeuer'

Hinta:6.75 €13.50 €

Maanpeiteruusu 'Mainaufeuer' on verenpunainen, kasvaa 30-50 cm korkeaksi ja leviää peittäen maan pinnan.  Kukkineet versot voi leikata ensimmäisen vahvan, viisilehdykkäisen lehden yläpuolelta. Ruusu kasvattaa näin runsaammin uusia kukkaversoja ja kukinta jatkuu syyspakkasiin saakka.

  • Viihtyy: aurinko
  • Maanpeiteruusu
  • Kukan värin: Verenpunainen
  • Kukinto: Suhteellisen pieniä, kerrottuja kukkia
  • Kasvukorkeus: 30-50 cm
  • Myyntikoko: 2L

Maanpeiteruusu 'Mainaufeuer' in istutus ja hoito:

Maanpeiteruusu 'Mainaufeuer' vaatii vähintään 50 cm syvään, runsasmultaiseen ja läpäisevään kasvualustaan, joka lannoitetaan ja kalkitaan reilusti (pH noin 6,5). Kasvualustan pinta muotoillaan 10 cm ympäristöään korkeammalle, mikä edistää liian veden poistumista ja parantaa talvehtimista.

Astiataimen jalonnuskohdan pitää jäädä 15 sentin syvyyteen maan pinnan alle. Taimi on haaroittunut ja leikattu istutusvalmiiksi. Istutusväli 50 cm.

Taimet kannattaa kastella huolellisesti ennen istutusta, istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 10 litraa vettä kerran viikossa, kunnes taimi on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.

Istutusalue tulee pitää rikkaruohovapaana joten taimen ympäristö on hyvä peittää kuorikatteella tai koristekatteella.

Myöhäissyksyllä taimien tyville levitetään 10 cm paksu multa- tai turvekerros. Kasvien päälle voi levittää vielä pakkaspeitteen tai havuja. Peitteet poistetaan keväällä vasta roudan sulettua, sillä ne suojaavat ruusuja myös kuivattavalta kevätauringolta. Multa ja turve poistetaan aiemmin, jotta maa sulaisi mahdollisimman nopeasti.

Ruusu leikataan keväällä ennen silmujen puhkeamista. Kuolleet, vioittuneet ja hennot versot poistetaan kokonaan. Vahvoja versoja jätetään 3–5 kpl ja niihin jätetään 3–5 tervettä silmua.

 

Tuote: 201505013