Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

VIINIKÖYNNÖS 'Leon Millot' Vitis

Hinta:19.90 €
Viiniköynnös Vitis 'Leon Millet' on erittäin hyvä lajike punaviinin valmistukseen. Sen erittäin maukkaat ja makeat rypäleet ovat tummansiniset.
 
 
  • Viihtyy: kasvihuone tai suojattuna avomaalla
  • Makea

  • Myyntikoko: 2L
  • viljelymaa:PL

Viiniköynnöksen istutus avomaalle/kasvihuoneeseen:

Kaiva noin 50x50x60cm istutuskuoppa. Poista taimen ruukku ja istuta taimi havu-rodomultaa käyttäen niin että mullan pinta tulee n. 5 cm  ylemmäs mitä se on ollut viljelyruukussa. Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 20 litraa vettä kerran viikossa, kunnes köynnös on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.Taimiväli n. 100 cm.

Voit kasvattaa viiniköynnöstä myös valoisalla parvekkeella. Viiniköynnös talvehtii sitä varmemmin mitä suurempi kasvatusruukku on. Astian halkaisijan tulee olla vähintään 50 cm ja ruukun pohjalle tulee kevytsoraa. Talvipakkasilta taimi suojataan vuoraamalla astia kauttaaltaan styroksilla. Vaihtoehtoisesti viiniköynnös talvetetaan viileässä kellarissa syysleikkauksen jälkeen.

Viiniköynnöksen leikkaus:

Taimesta voi kasvattaa yksi- tai useampirunkoisen. Ensimmäisinä vuosina leikkauksilla pyritään vahvistamaan taimen juuristoa ja päärunkoja. Koska viiniköynnökset kasvavat hyvin rehevästi, niitä joutuu harventamaan, jotta rypäleet saavat riittävästi valoa kypsyäkseen. Voimakkaat hoitoleikkaukset tehdään myöhään syksyllä lehtien varistua. Puutumattomia uusia versoja voidaan typistää koko kesän ajan, jotta tertut kehittyvät suuremmiksi.

Tuote: 300013