Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

VIHERHERUKKA 'Vilma' Ribes nigrum

Hinta:12.50 €

Myymälävalikoimassa.

Viherherukka 'Vilma`on satoisa viherherukkalajike, marjat ovat suuria ja hyvin makeita, mietoaromisia. Pensas on pystyoksainen, eikä sen marjat varise heti kypsyttyään. Viherherukat ovat syntyneert mustaherukasta. Koska marjat ovat vihreitä, rastaat ja pikkulinnut eivät havaitse kypsyviä viherherukoita. Viherherukukat ovat erittäin C-vitamiini pitoisia.

  • Viihtyy: aurinko-puolivarjo
  • Menestymisvyöhyke: I-IV (V)
  • Kasvukorkeus: 100-130 cm
  • Sato: keskivarhainen, marjat suuria, makeita
  • Pystykasvuinen ja härmänkestävä
  • Myyntikoko: 3 L
  • viljelymaa:FI

Viherherukan istutusohje:

Kaiva noin 40x40x50cm istutuskuoppa. Poista taimen ruukku ja istuta taimi hyvää puutarhamultaa käyttäen niin, että oksien haarautumiskohta jää 2–5 cm maanpinnan alle. Näin juurenkaulassa olevat silmut lähtevät kasvuun ja pensaat haarautuvat runsaasti.

Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 20 litraa vettä kerran viikossa, kunnes pensas on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.

Istutusalue tulee pitää rikkaruohovapaana joten taimen ympäristö on hyvä peittää kuorikatteella tai koristekatteella.

Marjapensaat voi istuttaa aidanteeksi, harvoihin riveihin tai ryhmiin koristepensaiden tapaan. Täysikasvuinen herukkapensas on 2–2,5 metriä leveä. Jos pensaat halutaan poimia joka puolelta, taimet istutetaan vähintään kahden metrin välein. Jos taas halutaan säästää tilaa, voi pensaat sijoittaa tiheisiin riveihin 0,5–1 metrin välein taimen koosta riippuen. Tällöin riviväliksi jätetään 2,5–3,5 metriä.

Viherherukka on kasvupaikan suhteen vaatimattomin marjapensas. Jotta marjapensaat kukkisivat runsaasti ja tuottaisivat satoa, ne istutetaan aurinkoiselle, tuulensuojaiselle kasvupaikalle. Viherherukka tosin tuottaa satoa myös osittain varjoisella paikalla. Kasvualustan tulee olla vähintään 50 cm paksu, runsasmultainen,  ja läpäisevä. Marjapensaille sopii reilusti kalkittu multa, jonka pH on 6–6,5.

Keväisin suositellaan kevätlannoitusta ja syksyllä syyslannoitus parantaa taimen talvehtimista ja seuraavan vuoden satoa.

Katso syyslannoituksen ohjevideo TÄSTÄ

Tuote: 3012009