Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

VADELMA 'Maurinmakea' Rubus idaeus

Hinta:4.90 €

Vadelma Maurinmakea on matalakasvuinen vadelmalajike. Kookkaat marjat ja runsas sato. Tukeva oksainen joten tukeminen ei ole välttämätöntä.

  • Viihtyy: aurinko
  • Menestymisvyöhyke: I-V
  • Kasvukorkeus: 100 cm
  • Sato: runsas, melko aikaisin, marja iso ja aromikas
  • Versoo runsaasti
  • Myyntikoko:  P 9
  • viljelymaa:FI

Vadelman istutus:

Puutarhavadelma tarvitsee lämpimän ja aurinkoisen paikan, jossa maa on runsasmultaista, tuoretta, kuohkeaa ja hyvin kalkittua (pH 6–6,5). Noin 25 cm korkea ja metrin leveä kohopenkki tai viettävä rinne on eduksi. Lähellä ei saa olla villivadelmia, joissa on miltei aina viruksia.

Vadelmien istutusalue kannattaa kattaa rikkaruohojen torjumiseksi katekankaalla tai mansikkamuovilla, johon tehdään taimia varten reiät, joita voidaan aikaa myöten suurentaa. Vadelmat istutetaan n. 60 cm taimivälein ja 2 metrin rivivälein. Istutettaessa on varottava, etteivät taimet joudu liian syvälle, jotta tyvessä olevat silmut eivät peittyisi. Istutuksen jälkeen taimet kastellaan hyvin. Tyvelle kannattaa levittää esim. kuorikatetta, joka pidättää kosteutta, pitää maan ilmavana ja estää rikkaruohojen kasvua.

Yleensä puutarhavadelmalajikkeet täytyy tukea, koska pitkät versot voivat taipua ja katketa sato-, tuuli- tai lumirasituksen painosta. Maurin Makean tuenta ei ole aina kuitenkaan tarpeen. Sen kasvuversot haaroittuvat helposti jo ensimmäisenä vuonna, mitä voi edesauttaa latvomalla versot niiden ollessa n. metrin korkuisia. Tämä saa aikaan voimakasta pensoittumista ja pituuskasvun pysähtymisen, jolloin taimia voidaan viljellä jopa ilman tuentaa

Katso vadelman istutusvideo TÄSTÄ

Tuote: 201404016