Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

VADELMA 'OTTAWA' Rubus idaeus

Hinta:9.90 €

VADELMA Rubus 'OTTAWA' marjat ovat maultaan aromaattinen. Marjat irtoavat helposti kannasta ja sopivat sekä tuorekäyttöön että pakastukseen. Sato on runsas.

  • Viihtyy: aurinko

  • Menestymisvyöhyke: I-V
  • Kasvukorkeus: 250 cm
  • Sato: runsas, heinäkuussa, marja on keskikokoinen tai suurehko
  • Myyntikoko: Noin 70-80cm, 3L ruukussa, runsasversoinen antaa satoa jo samana vuonna

Vadelman istutus:

Puutarhavadelma tarvitsee lämpimän ja aurinkoisen paikan, jossa maa on runsasmultaista, tuoretta, kuohkeaa ja hyvin kalkittua (pH 6–6,5). Noin 25 cm korkea ja metrin leveä kohopenkki tai viettävä rinne on eduksi. Lähellä ei saa olla villivadelmia, joissa on miltei aina viruksia.

Vadelmien istutusalue kannattaa kattaa rikkaruohojen torjumiseksi katekankaalla tai mansikkamuovilla, johon tehdään taimia varten reiät, joita voidaan aikaa myöten suurentaa. Vadelmat istutetaan n. 60 cm taimivälein ja 2 metrin rivivälein. Istutettaessa on varottava, etteivät taimet joudu liian syvälle, jotta tyvessä olevat silmut eivät peittyisi. Istutuksen jälkeen taimet kastellaan hyvin. Tyvelle kannattaa levittää esim. kuorikatetta, joka pidättää kosteutta, pitää maan ilmavana ja estää rikkaruohojen kasvua.

Yleensä puutarhavadelmalajikkeet täytyy tukea, koska pitkät versot voivat taipua ja katketa sato-, tuuli- tai lumirasituksen painosta.

Katso vadelman istutusvideo TÄSTÄ

 

Tuote: 201601201