Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

MANSIKKA `Bounty` Fragaria x ananassa

Hinta:1.95 €

Uusi erä on saapunut!

TUOTE ON MYYMÄLÄVALIKOIMASSA 

Mansikka Bounty on mansikkalajike jolle maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT on myöntänyt FinE-tunnuksen. Suurehkot marjat, myöhäinen ja erittäin satoisa. Härmänalttiutta ei ole havaittu Suomessa.

Sato: myöhäinen ja hyvin runsas.
Käyttö: erinomainen sekä tuoreena että pakastettuna ja marjasäilykkeissä.
Marja: isohko, kartiomainen ja kiinteä. Erittäin makea ja läpeensä tummanpunainen.
Kasvutapa: voimakas, pysty, paljon rönsyjä.
Taimi- ja riviväli: noin 35 cm x 90 cm.

Myyntikoko: 12cm ruukussa, 3-5 kasvu lehteä, taimen myyntikorkeus noin 10-15cm

Mansikan istutus:

Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen, lämmin ja tuulensuojainen. Kasvuston pitää kuitenkin kuivua pian sateen jälkeen, joten loiva rinne sopii hyvin mansikalle. Kasvualustan syvyys on noin 30 cm. Mansikka tarvitsee vähän ravinteita, jotta lehdistö ei kasva liiaksi kukinnan ja sadon kustannuksella. Peruslannoitukseen sopii yleensä vähätyppinen lannoite. Maan pH:n tulee olla 6–6,5. Mansikan taimet istutetaan penkkiin, jossa on yksi tai kaksi taimiriviä. Penkki muotoillaan loivasti sivuille viettäväksi ja katetaan mansikkakankaalla tai mustalla mansikkamuovilla, johon tehdään aukot taimia varten. Mansikan taimet istutetaan 35 sentin välein,riviväliksi tulee 90 cm.

Oikea istutussyvyys on erityisen tärkeä mansikalla. Kasvupisteen, josta lehdet lähtevät, on jäätävä maanpinnalle. Istutuksen jälkeen taimia kastellaan muutaman kerran viikossa siihen asti kun ne ovat juurtuneet ja lähteneet kasvamaan uusia lehtiä.

 

Tuote: 201404059