Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

TARHAOJUKKAVIINI 'Zilga' Vitis

Hinta:19.90 €

TUOTE ON TOIMITETTAVISSA

Viiniköynnös 'Zilga' on reheväkasvuinen ja talvenkestävä lajike. Sinisiä, makeita rypäleitä köynnös tuottaa runsaasti, kunhan sitä on leikattu säännöllisesti, mielellään 2 kertaa vuodessa. Köynnös tuottaa satoa varmimmin kasvihuoneessa mutta myöskin syvämultainen lämmin seinusta käy kasvupaikaksi. Talvehtimista voi parantaa laskemalla versot alas ja peittämällä pakkaspeitteellä.

  • Viihtyy: aurinko
  • Menestymisvyöhyke: I-V
  • Kasvukorkeus: 300-500 cm
  • Sato: parhaimmillaan jopa 30 kg vuodessa
  • Myyntikoko: 2L ruukussa, runsas versoinen taimi

Viiniköynnöksen istutus avomaalle/kasvihuoneeseen:

Kaiva noin 50x50x60cm istutuskuoppa. Poista taimen ruukku ja istuta taimi havu-rodomultaa käyttäen niin että mullan pinta tulee n. 5 cm  ylemmäs mitä se on ollut viljelyruukussa. Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 20 litraa vettä kerran viikossa, kunnes köynnös on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.Taimiväli n. 100 cm.

Voit kasvattaa viiniköynnöstä myös valoisalla parvekkeella. Viiniköynnös talvehtii sitä varmemmin mitä suurempi kasvatusruukku on. Astian halkaisijan tulee olla vähintään 50 cm ja ruukun pohjalle tulee kevytsoraa. Talvipakkasilta taimi suojataan vuoraamalla astia kauttaaltaan styroksilla. Vaihtoehtoisesti viiniköynnös talvetetaan viileässä kellarissa syysleikkauksen jälkeen.

Viiniköynnöksen leikkaus:

Taimesta voi kasvattaa yksi- tai useampirunkoisen. Ensimmäisinä vuosina leikkauksilla pyritään vahvistamaan taimen juuristoa ja päärunkoja. Koska viiniköynnökset kasvavat hyvin rehevästi, niitä joutuu harventamaan, jotta rypäleet saavat riittävästi valoa kypsyäkseen. Voimakkaat hoitoleikkaukset tehdään myöhään syksyllä lehtien varistua. Puutumattomia uusia versoja voidaan typistää koko kesän ajan, jotta tertut kehittyvät suuremmiksi.

Tuote: 201404021