Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

MANSIKKA `Polka` Fragaria x ananassa

Hinta:0.95 €

TUOTE ON LOPPUUNMYYTY

Mansikka `Polka`on yksi suosituimmista mansikkalajikkeistamme. Hyvin talvenkestävä lajike. Kasvustosta selvästi erottuvat marjat on helppo poimia, ja kukkavarteen kehittyy samanaikaisesti monia kypsiä marjoja.

Sato: melko myöhäinen ja runsas. Käyttö: tuoreena, pakastettuna ja marjasäilykkeissä. Marja: keskikokoinen tai suuri, pyöreähkö tai leveän kartiomainen. Väri voimakkaan punainen ja maltokin on punertava. Maku raikkaan makea. Rakenteeltaan kiinteinä marjat kestävät hyvin kuljetusta ja pakastamista. Kasvutapa: voimakas. Taimi- ja riviväli: noin 40 cm x 90 cm

  • Myyntikoko:kennotaimi 4 cm, 3 kasvulehteä 

Mansikan istutus:

Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen, lämmin ja tuulensuojainen. Kasvuston pitää kuitenkin kuivua pian sateen jälkeen, joten loiva rinne sopii hyvin mansikalle. Kasvualustan syvyys on noin 30 cm. Mansikka tarvitsee vähän ravinteita, jotta lehdistö ei kasva liiaksi kukinnan ja sadon kustannuksella. Peruslannoitukseen sopii yleensä vähätyppinen lannoite. Maan pH:n tulee olla 6–6,5. Mansikan taimet istutetaan penkkiin, jossa on yksi tai kaksi taimiriviä. Penkki muotoillaan loivasti sivuille viettäväksi ja katetaan mansikkakankaalla tai mustalla mansikkamuovilla, johon tehdään aukot taimia varten. Mansikan taimet istutetaan 40 sentin välein,riviväliksi tulee 90 cm.

Oikea istutussyvyys on erityisen tärkeä mansikalla. Kasvupisteen, josta lehdet lähtevät, on jäätävä maanpinnalle. Istutuksen jälkeen taimia kastellaan muutaman kerran viikossa siihen asti kun ne ovat juurtuneet ja lähteneet kasvamaan uusia lehtiä.

 

Tuote: 201404022