Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

MANSIKKA `Honeoye` 10 kpl kenno Fragaria x ananassa

Hinta:15.90 €
Mansikka `Honeoye`on suosittu varhaislajike. Marjat ovat parhaimmillaan vasta täysin kypsinä. Niitä on helppo poimia, sillä ne erottuvat hyvin kasvustosta. ’Honeoye’ on melko kestävä harmaahomeen suhteen kuten useimmat uudet tai uudehkot lajikkeet.

Sato: aikainen ja runsas.
Käyttö: tuoreena, pakastettuna ja marjasäilykkeissä.
Marja: iso, tasakokoinen, kartiomainen, kirkkaan- tai tummanpunainen. Suhteellisen kovapintainen marja kestää kuljetusta. Mehukas, marja on lapsille mieluinen.
Kasvutapa: runsaasti rönsyjä, korkea, harvahko.
Taimi- ja riviväli: noin 35 cm x 90 cm.

  • Myyntikoko: 10 kpl kenno
  • Viljelymaa: FI

Mansikan istutus:
Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen, lämmin ja tuulensuojainen. Kasvuston pitää kuitenkin kuivua pian sateen jälkeen, joten loiva rinne sopii hyvin mansikalle. Kasvualustan syvyys on noin 30 cm. Mansikka tarvitsee vähän ravinteita, jotta lehdistö ei kasva liiaksi kukinnan ja sadon kustannuksella. Peruslannoitukseen sopii yleensä vähätyppinen lannoite. Maan pH:n tulee olla 6–6,5. Mansikan taimet istutetaan penkkiin, jossa on yksi tai kaksi taimiriviä. Penkki muotoillaan loivasti sivuille viettäväksi ja katetaan mansikkakankaalla tai mustalla mansikkamuovilla, johon tehdään aukot taimia varten. Mansikan taimet istutetaan 35 sentin välein,riviväliksi tulee 90 cm.
Oikea istutussyvyys on erityisen tärkeä mansikalla. Kasvupisteen, josta lehdet lähtevät, on jäätävä maanpinnalle. Istutuksen jälkeen taimia kastellaan muutaman kerran viikossa siihen asti kun ne ovat juurtuneet ja lähteneet kasvamaan uusia lehtiä.

 

Tuote: 201404023