Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

PERHEOMENAPUU Malus dom.Hinta:75.00 €

Perheomenapuu on hyvä valinta pieneen pihaan, jonne ei mahdu kuin yksi omenapuu. Perheomenapuissamme on useita omenalajikkeita ( 3 kpl) on vartettu samaan puuhun. Jokaisessa puussa on kesä-, syys- sekä talvilajiketta. Puu pölyttää itse itsensä ja tuottaa useamman lajikkeen hedelmiä jotka kypsyvät eri aikoihin.

  • Viihtyy: aurinko – puolivarjo
  • Menestymisvyöhyke: I – III
  • Sato: elokuu-lokakuu
  • Myyntikoko: korkeus 160 cm, ruukku 7,5 L
  • viljelymaa:FI

Omenapuun istutus:

Kaiva noin 80x80x80cm istutuskuoppa. Poista taimen ruukku ja istuta taimi hyvää puutarhamultaa käyttäen niin, että juuripaakku jää muutaman sentin maan pinnan alle.

Tue puu istutuksen jälkeen hyvin sitomalla se alaoksien alapuolelta kiinni tukiseipäisiin.

Omenapuun istutus leikkaus tehdään varhain keväällä ennen lehtisilmujen avautumista – myös syksyllä istutetut puut leikataan vasta seuraavana keväänä.

Pitkät latva- ja sivuoksat typistetään 30–40 cm pitkiksi. Versot katkaistaan oksasaksilla noin sentin päästä silmusta, joka suuntautuu ulospäin ja sijaitsee oksan alapuolella. Mahdollinen kaksois- eli kilpalatva kasvaa jyrkässä kulmassa ylöspäin ja repeää helposti. Se poistetaan, samoin terävässä kulmassa kasvavat sivuversot sekä latvuksen sisään suuntautuvat ja hankaavat oksat.

Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 30 litraa vettä kerran viikossa, kunnes puu on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.

Istutusalue tulee pitää rikkaruohovapaana joten taimen ympäristö on hyvä peittää kuorikatteella tai koristekatteella.

Omenapuiden istutusväli on 4-5 m.

Katso omenapuun istutus video tästä

Tuote: 20210121002