Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Marjatuomipihlaja 'Smoky', rungollinen' Amelanchier alnifolia

Hinta:55.00 €

Loppuunmyyty

Marjatuomipihlaja eli "Saskatoon" 'Smoky' on hyvin runsassatoinen, terve ja kaunis pikkupuu. Marja muistuttaa mustikkaa ja soveltuu hilloihin ja mehuihin muiden marjojen kanssa. Tämä valkokukkainen pikkupuu on samalla puutarhan koristekasvi. Täysin terveet tuomipihlajat sopivat luonnonmukaiseen viljelyyn. Lajikkeet ovat itsepölytteisiä, joten yksikin pensas tuottaa satoa.

  • korkeus 250-300 cm
  • kasvupaikka:aurinko,tuore, keski–runsasravinteinen, läpäisevä ja hyvin kalkittu (pH 6–6,5)
  • Myyntikoko:150-200 cm korkea, 6 l ruukku,rungollinen pikkupuu

Marjatuomipihlajan istutus:

Kaiva noin 80x80x80cm istutuskuoppa. Poista taimen ruukku ja istuta taimi hyvää puutarhamultaa käyttäen niin, että juuripaakku jää muutaman sentin maan pinnan alle.

Tue puu istutuksen jälkeen hyvin sitomalla se alaoksien alapuolelta kiinni tukiseipäisiin.Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 30 litraa vettä kerran viikossa, kunnes puu on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.

Istutusalue tulee pitää rikkaruohovapaana joten taimen ympäristö on hyvä peittää kuorikatteella tai koristekatteella.

marjatuomipihlajan istutusväli on 3-4m.

Vanhaa, vähintään viisivuotiasta puuta, aletaan nuorentaa poistamalla muutamia (3-5 kpl enintään) vanhimpia oksia vaikkapa joka kevät ennen silmujen avautumista. Kun et anna versojen kasvaa 2–2,5 senttiä paksummiksi, pensas tuottaa runsaasti satoa joka kesä ainakin 30 vuoden ajan.

Tuote: 6430034824022