Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Siilitalo Neudorff

Hinta:80.00 €
  • Sisältö: 6-osainen siilitalorakennussarja + ruuvit ja kuusiokoloavain
  • Korkeus: 28 cm
  • Leveys: 48 cm
  • Syvyys: 38 cm

Siilitalossa siili on talvehtiessaan hyvässä suojassa sään vaikutuksilta ja kosteudelta. Labyrinttisisäänkäynti estää kissojen tapaisten ei-toivottujen eläinten tunkeutumisen sisään. Siilit voivat käyttää siilitaloa myös talvihorroksen päätyttyä. Tällöin se toimii päiväpiilona ja poikasten kasvatuspaikkana.

Monet villieläimet ovat ihmiselle ja ympäristölle kaikin puolin hyödyllisiä. Ne käyttävät ravinnokseen hyönteisiä ja kasvituholaisia ja palauttavat näin puutarhan ekologisen tasapainon.

Ihminen on toiminnallaan voimakkaasti muuttanut siilien elintilaa. Nykyään siilit elävät suurimmaksi osaksi ihmisten asuttamassa ympäristössä, koska niiden on siellä paremmat elinolosuhteet ja enemmän ravintoa kuin viljelymaiseman nykyisissä monokultuureissa.

Luonnonläheinen puutarha tarjoaa siileille ihanteellisen elinympäristön, koska ne löytävät sieltä ravintoeläimiä, suojapaikkoja ja pesintämahdollisuuksia. Ne käyttävät ravinnokseen mm. etanoita, maakiitäjiä, yöperhosten ja muiden hyönteisten toukkia, kastematoja, pihtihäntiä, sata- ja tuhatjalkaisia sekä hämähäkkejä.

Puutarhoista puuttuu kuitenkin usein pensaikkojen, lehti- ja risukasojen tapaisia suojapaikkoja. Siilitalo on hyvä keino tarjota siileille talvehtimispaikka.

Siilitalolle voi antaa lisäsuojaa kosteuta ja säätä vastaan sivelemällä se pellavaöljyllä tai luonnollisella puunsuoja-aineella. Tämä pidentää siilitalon käyttöikää. Viiston katon ja tervapahvikatteen ansiosta siilitalo on hyvin suojattu sateelta ja kosteudelta.

Laita siilitalo paikoilleen lokakuun alussa. Sijoita talo puutarhan rauhalliseen ja varjoisaan kolkkaan, sisäänkäynti suojaan tuulelta ja tuiskulta. Sirottele siilitalon paikalle vähän esimerkiksi hiekkaa suojaksi kosteutta vastaan. Siilitalon voi vuorata pöyheästi lehdillä ja heinällä. Koska siili kantaa taloon lisää pesäaineksia, ei kaikki lehtiä pitäisi haravoida pois puutarhasta.

Älä avaa tai siirrä siilitaloa talvihorroksen aikana, koska tämä on erittäin vaarallista siilin terveydelle. Puhdista siilitalo perusteellisesti siilin lähdettyä mahdollisten syöpäläisten kuten kirppujen poistamiseksi. Käsittely kirppujen poistamiseen tarkoitetulla Neudoff Permanent Tuholaissprayllä on suositeltavaa.

Koska talo on valmistettu luonnonmateriaaleista, pienet poikkeamat yllä olevista tiedoista ovat mahdollisia.

Tuote: 71220