Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

VALKOHERUKKA 'Lepaan valkea' Ribes rubrum

Hinta:12.50 €

Valkoherukka 'Lepaan valkoinen', marjat ovat miedompia ja makeampia kuin punaherukoilla. Lisäksi pensas on pienempi kokoinen ja pystyoksainen.

  • Viihtyy: aurinko
  • Menestymisvyöhyke: I-V
  • Kasvukorkeus: 100 cm
  • Sato: kohtalaisen runsassatoinen
  • marjat miedompia ja makeampia kuin punaherukoilla
  • Pystyoksainen
  • Myyntikoko:3 L
  • viljelymaa:FI

Valkoherukan istutusohje:

Kaiva noin 40x40x50cm istutuskuoppa. Poista taimen ruukku ja istuta taimi hyvää puutarhamultaa käyttäen niin, että oksien haarautumiskohta jää 2–5 cm maanpinnan alle. Näin juurenkaulassa olevat silmut lähtevät kasvuun ja pensaat haarautuvat runsaasti.

Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 20 litraa vettä kerran viikossa, kunnes pensas on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.

Istutusalue tulee pitää rikkaruohovapaana joten taimen ympäristö on hyvä peittää kuorikatteella tai koristekatteella.

Marjapensaat voi istuttaa aidanteeksi, harvoihin riveihin tai ryhmiin koristepensaiden tapaan. Täysikasvuinen herukkapensas on 2–2,5 metriä leveä. Jos pensaat halutaan poimia joka puolelta, taimet istutetaan vähintään kahden metrin välein. Jos taas halutaan säästää tilaa, voi pensaat sijoittaa tiheisiin riveihin 0,5–1 metrin välein taimen koosta riippuen. Tällöin riviväliksi jätetään 2,5–3,5 metriä.

Valkoherukka on kasvupaikan suhteen vaatimattomin marjapensas. Jotta marjapensaat kukkisivat runsaasti ja tuottaisivat satoa, ne istutetaan aurinkoiselle, tuulensuojaiselle kasvupaikalle. Valkoherukka tosin tuottaa satoa myös osittain varjoisella paikalla. Kasvualustan tulee olla vähintään 50 cm paksu, runsasmultainen,  ja läpäisevä. Marjapensaille sopii reilusti kalkittu multa, jonka pH on 6–6,5.

Keväisin suositellaan kevätlannoitusta ja syksyllä syyslannoitus parantaa taimen talvehtimista ja seuraavan vuoden satoa.

Katso syyslannoituksen ohjevideo TÄSTÄ

Tuote: 201404009