Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

TYRNI 'Tarmo' Hippophae rhamnoides

Hinta:19.90 €
Tyrnipensas 'Tarmo' on hyvä pölyttäjä emilajikkeille. Pensas on pyöreähkö, tiheä ja vain jonkinverran piikikäs.
  • Viihtyy: aurinko
  • Menestymisvyöhyke: I-VI
  • Kasvukorkeus: 200-300 cm
  • Tyrnipoika, hyvä pölyttäjä emilajikkeille (ei tee marjoja)
  • Myyntikoko:2 L
  • viljelymaa:FI

Tyrnipensaan istuttaminen:

Suositus on että istutat samalle istutusalueelle vähintään yhden Poikatyrnin (Hedekasvi) ja kaksi tyttötyrniä (emikasvi) jotta pölytys ja sato onnistuu.

Kaiva noin 40x40x50cm istutuskuoppa. Poista taimen ruukku ja istuta taimi hyvää puutarhamultaa käyttäen niin, että oksien haarautumiskohta jää 2–5 cm maanpinnan alle. Näin juurenkaulassa olevat silmut lähtevät kasvuun ja pensaat haarautuvat runsaasti.

Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 20 litraa vettä kerran viikossa, kunnes pensas on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.

Istutusalue tulee pitää rikkaruohovapaana joten taimen ympäristö on hyvä peittää kuorikatteella tai koristekatteella.

Tyrni on hopealle hohtava, sekä koriste- että marjapensas. Tyrni on meillä luonnonvarainen merenrantojen pioneerikasvi, jonka kasvupaikan on oltava ehdottomasti aurinkoinen. Runsaasti voimakkaita juurivesoja kasvattava pensas kestää erittäin hyvin tuulta ja suolaa.

Tyrnin leikkaustarve on melko vähäinen. Yleensä pensaasta poistetaan vain kuolleet ja vahingoittuneet oksat. Poiminnan helpottamiseksi pensaat voidaan myös pitää matalina, noin kaksimetrisinä, leikkaamalla vuosittain verson kärjistä muutama sentti pois.

Katso tyrnin istutusohje TÄSTÄ

 

Tuote: 201404012