Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

PUOLUKKA 'Sanna, Vaccinium vitis-idaea

Hinta:13.50 €

PUOLUKKA 'Sanna' on satoisa ja suurimarjainen. Puolukka kukkii pienin, valkoisin kukin pitkään kesä-heinäkuussa. Puolukka on ainavihanta varpu, joka sopii erinomaisesti maanpeitekasviksi aurinkoiseen paikkaan. Puolukka viihtyy parhaiten turvepitoisessa ja läpäisevässä maassa. Puutarhaturpeesta ja hiekasta sekoittamalla 50% ja 50 % saat hyvän kasvualustan puolukallesi. Puolukka on terve ja kestävä, se sopii hyvin sekä koriste- että hyötykasviksi. Sen lehdistö on kiiltävä ja tuuhea ja se on vaatimaton kasvupaikan suhteen.

  • Viihtyy: aurinko-puolivarjo
  • Menestymisvyöhyke: I-VIII
  • Kasvukorkeus: 15-25 cm
  • Kukinnan väri: valkoinen
  • Sato: marjat kypsyvät syksyllä syys-lokakuussa
  • Myyntikoko: 1 L ruukussa
  • viljelymaa:PL

Puolukan istutusohje:

Kaiva noin 30x30x40cm istutuskuoppa. Poista taimen ruukku ja istuta taimi turpeen ja hiekan sekoitukseen tai havu-rodomultaan niin, että taimi istutetaan hieman (0,5-1 cm) syvempään kuin myyntiastiassa. Näin juurenkaulassa olevat silmut lähtevät kasvuun ja pensaat haarautuvat runsaasti. Puolukka suosii hapanta ja niukkaravinteista maata.

Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 20 litraa vettä kerran viikossa, kunnes pensas on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Kasvualustan täytyy kastua koko juuriston syvyydeltä.

Istutusalue tulee pitää rikkaruohovapaana joten taimen ympäristö on hyvä peittää kuorikatteella tai koristekatteella. Istutustiheys  30 cm välein 10-12 kpl/m2

Puolukka tuottaa satoa kymmeniä vuosia. Josa haluat kiihdyttää kasvin versontaa ja leviämistä, voit leikata kasvin alas. Hoitoleikkauksena puolukasta kannattaa poistaa vanhimpia versoja, kun istutuksesta on kulunut n. 8 vuotta. Leikkaus innostaa puolukan kasvattamaan runsaasti uusia marjovia versoja.

Katso syyslannoituksen ohjevideo TÄSTÄ

Tuote: 3000030