Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

TUOKSUKURJENPOLVI Geranium macrorrhizum

Hinta:4.90 €

Tuoksukurjenpolvi on ns. jokapaikan perenna, sillä se viihtyy sekä auringossa että varjossa ja maakin voi olla yhä hyvin kuivaa kuin kosteaa. Etenkin nuoret lehdet säilyvät lumen alla vihantina kevääseen, joten tuoksukurjenpolvi peittää maanpintaa heti lumen sulettua. Mäntysuovalle tuoksuvat lehdet ovat himmeän vaaleanvihreät ja ne punertuvat kauniisti syksyllä. Kukinta kestää useita viikkoja. Kasvutavaltaan mattomainen, leviää hyvin. Tuoksukurjenpolvi sopii reunustamaan polkuja, käytäviä, perennapenkkejä sekä tuomaan havuryhmiin pehmeämpiä muotoja.

  • Korkeus: 20–30 cm.
  • Kukinta: Kesä–heinäkuu. Kukat violetinpunaiset.
  • Kasvupaikka: Aurinko–varjo
  • Myyntikoko: ruukku 9 cm
  • viljelymaa: FI

Perennojen istutus:

Taimi kastellaan ennen istutusta ja ruukku poistetaan vasta istutettaessa, rikkomatta juuripaakkua. Perennat istutetaan samaan syvyyteen kuin ne ovat olleet viljelyruukussa. Tuoksukurjenpolven istutusväli on 40 cm. Multa tiivistetään juuriston ympärille käsin ja/tai kastelemalla – ei polkemalla

Perennojen hoito:
Taimet kastellaan keväällä ja kesällä 1–2 kertaa viikossa, kunnes ne kasvavat kunnolla. Maan tulee kastua koko juuriston syvyydeltä. Rikkakasvien kitkeminen on kastelun ohella tärkeintä perennojen hoidossa.

Ideoita perennaistutuksiin, katso video tästä

Perennojen jakaminen, katso video tästä

Tuote: 20170111004